claim_road

Claim road
11-13.5.2019
Superb!-nykytaidefestivaali
B-Galleria, Turku

Juoksen näyttelypäivien aikana Oripään harjualueelta, Turun keskustan läpi Satama-alueelle Aura-jokea myötäileviä teitä pitkin. Gallerialla näkyy installoituna live-streamaus juoksun etenemisestä.
Juoksu on minulle matkantekoa eikä fyysinen suoritus. Tällaiseen matkantekoon ajattelen sisältyvän jotakin samaa mitä ideaan taiteesta irrallaan suorituksesta, materiasta tai tiukasta muodosta. Teos on teko materiaalisesti irtonaisena ajallisesti ja tilallisesti rajatussa maailmassa.

Oma työskentelyni taiteen materiaalisessa maailmassa on saavuttanut jonkinlaisen kriisivaiheen, jonka seurauksena olen pohtinut työskentelytekniikoiden tarkoituksenmukaisuutta teoksissani uudestaan. Haluan kehittää eteenpäin fyysisen ja kehollisen tekemisen muotoja kuvataiteessa. Materiaalisuudesta irrottautuminen, taiteen levittäytyminen perinteisen galleriatilan ulkopuolelle ja julkisen tilan voimauttava valtaaminen ovat tärkeitä syitä taiteellisen työskentelymuodon valintaan.

Gallerian kynnys on konkreettisen kahden ja puolen sentin korkuisen esteen lisäksi myös henkinen este. Monille galleria kliinisenä taiteen tilana vaikeasti lähestyttävä, toisaalta astuessaan galleriaan taiteen katsoja on valmiiksi virittäytynyt ottamaan vastaan. Taiteesta tulee galleria-tilassa klisee. Jotain arvattavaa ja odotettua. Teos.

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

claim road

***

Neljättä kertaa järjestettävän Superb!-nykytaidefestivaalin teemana on tänä vuonna Accessible Art. Tällä teemalla haluamme nostaa tarkastelun kohteeksi taiteen saavutettavuuden sekä rikkoa ja venyttää niitä rajoja, joita on muodostunut taiteeseen ja taiteen esittämisen tiloihin.